Messi avgjorde for Barcelona mot Atlético

Atletico Madrids Antoine Griezmann setter inn en takling på Barcelonas Sergi Roberto i toppkampen på Vicente Calderon søndag. Foto: Daniel Ochoa De Olza / AP

Fire minutter før slutt sikret Lionel Messi 2-1-seier for Barcelona i toppkampen mot Atlético Madrid søndag.

Da det gjensto fire minutter av ordinær tid, slo Messi et frispark inn i boksen, hvor lagkamerat Samuel Umtiti spilte fri Luis Suárez. Suarez la ballen ut i feltet til Messi, som fikk sin første avslutning blokkert.

Barcelonas nummer 10 fikk en ny mulighet, og fra rundt sju meter styrte han ballen bak Atletico-keeper Jan Oblak. Dermed endte det med tre poeng til Barcelona, etter at Atlético Madrid hadde presset gjestene innledningsvis i søndagens La Liga-oppgjør.

Keeper Marc-Andre ter Stegen og resten av Barcelona-forsvaret fikk ryddet unna vertenes forsøk, og etter hvert fant gjestene rytmen. I Atlético-buret vartet keeper Oblak opp med to gode retninger.

Etter en halvtimes spill fikk Barcelona et mål annullert, og lagene gikk til pause på 0-0.

I andre omgang hadde begge lag gode sjanser, men det var ikke før i det 64. minutt at dommer kunne signalisere for scoring.

Da klarte Rafinha, etter mye klabb og babb, til slutt å sette ballen i det lengste hjørnet bak keeper Oblak. Barcelona fikk ikke holde ledelsen mer enn i seks minutter, da stanget midtstopper Diego Godin inn utligningen etter et frispark fra Koke.

Hjemmelaget jaktet en utligning etter Messis 2-1-mål, men selv ikke med fire tilleggsminutter holdt det for Atlético. Seieren betyr en foreløpig serieledelse for katalanerne, før Real Madrid igjen kan klatre til topps etter oppgjøret mot Villarreal søndag kveld.