– Skuespiller Bill Paxton (61) er død

Foto: Paras Griffin / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Døde etter komplikasjoner i forbindelse med en operasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er med tungt hjerte vi deler nyheten om at Bill Paxton har gått bort på grunn av komplikasjoner under en operasjon, heter det i en uttalelse fra familien.

Den erfarne skuespilleren, født i Fort Worth i Texas, er kjent fra filmer som "Titanic", "Twister" og "Aliens". Han vant en Emmy for "Hatfields and McCoys".Han var med i CBS-serien "Training Day" på tidspunktet for hans død.

61-åringen etterlater seg kona Louise Newbury og to barn.

– Karrieren hans strekker seg over flere tiår. Han var en elsket og profilert skuespiller og produsent. Bills varme og utrettelige energi var ubestridelig, uttaler familien.

– Varmt menneske

Flere av Paxtons skuespillerkolleger uttrykker sin sorg over tapet av den allsidige skuespilleren søndag.

Blant dem er Elijah Wood, som jobbet med Paxton i filmen "Spy Kids 3".

–Hvilket elskverdig, varmt og snilt menneske. Utrolig trist over å høre om Bill Paxtons bortgang, skriver han på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arnold Schwarzenegger, som tok livet av Paxtons rollefigur i Sci-fi-filmen "The Terminator", kondolerer til skuespillerens familie.

–Han kunne spille hvilken som helst rolle, men var best til å være Bill. Et flott menneske med et stort hjerte. Mine tanker går til familien hans, skriver han.

–Nasjonal skatt

I sin lange skuespillerkarriere har Paxton samarbeidet med mange, og innehatt mange forskjellige typer roller.

Rob Lowe, som blant annet samarbeidet med Paxton i westernfilmen "Frank Jesse", er i sorg over tapet av en person han beskriver som en nær venn.

–Knust over den brå bortgangen til min nære venn og en av de beste skuespillerne i bransjen, Bill Paxton. Renessansemann, forteller, og en unik amerikansk nasjonalskatt. Karrieren hans taler for seg selv. Hans vennskap var en velsignelse, skriver han, og oppfordrer folk til å se Paxton-filmer denne Oscar-søndagen.

Sci-fi-helt

Paxton er også kjent for å være kun en av to skuespillere som er drept av tre store science fiction-skurker på lerretet.

Det skjedde i filmene "The Terminator", "Predator 2" og "Aliens", hvor han hadde en av sine mest minneverdige replikker:

"Game over man, game over".