Irakiske styrker møter kraftig IS-motstand i Mosul

En irakisk sikkerhetsvakt utenfor et hus som gjennomsøker en bolig i jakt på IS-mistenkte i Mosul. Foto: AP / NTB scanpix
En irakisk sikkerhetsvakt utenfor et hus som gjennomsøker en bolig i jakt på IS-mistenkte i Mosul. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irakiske spesialsoldater gjør framgang i sitt forsøk på å innta den vestlige delen av Mosul, men møter kraftig motstand fra IS-opprørere, opplyser en kommandør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialstyrkenes generalløytnant Abdul-Wahab al-Saadi sa lørdag at styrken hans "beveger seg svært sakte" og at IS-krigere gjør motstand ved å utløse bilbomber, og ved å ta i bruk snikskyttere og bruke flere titall droner utstyrt med våpen.

Dronene har tatt relativt få liv, men mange har blitt lettere såret av dronene, noe som har ført til avbrytelser i framrykkingen for spesialsoldatene, forklarer han.

Al-Saadi forventer imidlertid at tempoet blir tatt opp igjen etter hvert som irakiske styrker inntar områder og skaffer seg kontroll over infrastruktur sørvest i Mosul. Det vil gjøre dem i stand til å få raskere tilgang til forsyninger og samarbeide med styrker som står i den østlige delen av byen, opplyser han.

Den østlige delen av storbyen ble av irakiske myndigheter erklært "frigjort" i januar etter at offensiven ble iverksatt i oktober i fjor.