– USA avlyser møte med Nord-Korea etter drapet på Kim Jong-nam

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA har avlyst et planlagt møte med nordkoreanske diplomater i New York, som følge av drapet på leder Kim Jong-uns halvbror, ifølge amerikanske aviser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det uoffisielle møtet skulle ha funnet sted i neste uke i New York, med representanter fra Nord-Korea til stede. Men utenriksdepartementet har nå besluttet å nekte visa for diplomater fra Pyongyang, skriver Washington Post, som siterer anonyme kilder med kjennskap til beslutningen.

Møtet var planlagt av Donald Zagoria, en høytstående ansatt i organisasjonen National Committee on American Foreign Policy og som ifølge Wall Street Journal tidligere har vært involvert i tilrettelegging av bakromssamtaler med Nord-Korea.

Begge avisene skriver at den nordkoreanske delegasjonen skulle ha blitt ledet av Choe Son-hui, som har ansvar for USA-relaterte saker ved utenriksdepartementet i Pyongyang.

Fra USAs side skulle Robert Gallucci, tidligere forhandler under 1994-samtalene med Nord-Korea, ha deltatt, samt Victor Cha, som var ansvarlig for Asia-saker i daværende president George W. Bushs sikkerhetsråd.

Beslutningen om å avlyse møtet ble ifølge avisene tatt etter at malaysisk politi fredag bekreftet at Kim Jong-nam ble drept med nervegiften VX, som står på FNs liste over masseødeleggelsesvåpen. Han døde 13. februar, kort tid etter å ha blitt angrepet med den giftige væsken av to kvinner på flyplassen i Kuala Lumpur.