Nye Syria-sanksjoner behandles neste uke

Storbritannias vise-FN-ambassadør Peter Wilson. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/NTB scanpix.
Storbritannias vise-FN-ambassadør Peter Wilson. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhetsrådet skal i neste uke ta stilling til et forslag om å forby helikoptersalg til Syria og andre sanksjoner mot landet. Russland varsler veto.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til fredag opplyser en diplomat til nyhetsbyrået AP at avstemningen om resolusjonsforslaget er planlagt i neste uke. Storbritannias viseambassadør i FN Peter Wilson sa tidligere på kvelden at landene bak forslaget ville prøve å få det gjennom "så raskt som mulig".

Storbritannia, Frankrike og USA prøver å straffe Syria med nye tiltak for bruk av kjemiske våpen. Russland har imidlertid varslet at de kommer til å stemme ned forslaget.

– Jeg forklarte akkurat holdningen vår veldig klart overfor våre partnere. Dersom den havner på bordet, kommer vi til å legge ned veto, sa Russlands viseambassadør til FN Vladimir Safronkov etter et lukket møte i Sikkerhetsrådet fredag.

Menneskerettsgruppa Human Rights Watch (HRW) anklaget i en rapport senest 13. februar regimet for å ha utført flere kjemiske angrep mot sivile under gjenerobringen av Øst-Aleppo.

Tidligere har FN-eksperter slått fast at syriske regjeringsstyrker har brukt kjemiske våpen under krigen. Russland mener imidlertid å ha bevis for at opprørere har brukt slike ulovlige våpen i Aleppo.