Politiet etterforsker vold mot advokat i Drammen

En kvinnelig politiadvokat måtte behandles av lege etter voldsepisoden i Drammen tingrett tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
En kvinnelig politiadvokat måtte behandles av lege etter voldsepisoden i Drammen tingrett tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 31-åring slo og spyttet på en politiadvokat under et rettsmøte i Drammen tingrett tirsdag. – Episoden er tosidig, sier mannens forsvarer Johnny Veum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

"Siktede ble verbalt ufin mot henne, for så å spytte på henne to ganger på tvers av rettssalen. Spyttet traff henne i ansiktet. Siktede tok glasset med vann og kastet det mot henne. Siktede sparket henne i magen og traff på venstre side. Han gikk etter hvert mot henne og slo henne med knyttet hånd i ansiktet. Aktor gikk mot siktede etter spyttingen, hun sa "fy faen" og tok mot ansiktet hans", står det i rettsboken, ifølge NRK.

Både aktor selv, som etter rettsmøte måtte behandles av lege, og Veum ønsket å loggføre hendelsen.

– Min klient har oppfattet det slik at dette har vært en tosidig episode, og at hendelsen inneholder atskillig flere faktorer enn det som er protokollert, så det riktige er at politiet får etterforske dette på vanlig måte, sier forsvareren.

Hans klient sto tiltalt for grov kroppsskade, og er domfelt ti ganger tidligere, de fleste av dem for vold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politiadvokaten som ble angrepet skal forklare seg for politiet, opplyser tillitsvalgt for politiadvokatene, Birgit Austad.

– Utover det har jeg ingen kommentar til hendelsesforløpet da jeg ikke kjenner til den konkret, sier hun.

Saken blir nå strafferettslig behandlet av politiet i Nordre Buskerud, ettersom politiet i Søndre Buskerud er inhabile.

Les også: Politiadvokat slått ned i Drammen tingrett