Boris Johnson fikk svensk kjeft for frigjøring av Storbritannia fra EU

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske EU-parlamentarikeren Anna Maria Corazza Bildt raser mot den britiske utenriksminister Boris Johnsons omtale av Brexit som «frigjøring».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En uttalelse fra britenes utenriksminister Boris Johnson som omtaler Storbritannias utmelding av EU, «Brexit», som frigjøring, faller i unåde hos den svenske EU-parlamentarikeren Anna Maria Corazza Bildt.

– Jeg vil si til den britiske utenriksministeren at ordet «frigjøring» har en veldig sterk betydning i europeisk historie. Å snakke i disse utfordrende tidene om å frigjøre Storbritannia fra EU, er rett og slett smakløst! sa hun under en paneldebatt i Sikkerhetskonferansen i München 17. til 19. februar, og utløste applaus (se video øverst i saken).

– Kom igjen. Jeg må si jeg hater å anklage deg for å være pompøs, svarte Johnson til Bildt, som er gift med Sveriges forhenværende utenriksminister Carl Bildt og representerer Moderaterna i EU-parlamentet.

– Men ordet frigjøring har den klare betydningen å bli befridd. Og jeg er redd det er et uomtvistelig faktum at Storbritannia i 44 år ikke har vært i stand til å utøve sin egen handelspolitikk. Vi har nå en mulighet til å gjøre akkurat det. Jeg syns folk burde være veldig stolte og opprømte over akkurat det, fortsatt Boris Johnson.

– Vi har verken okkupert eller fengslet dere, brøt Anna Maria Corazza Bildt inn fra salen.