Fox-programleder hardt ut mot Trump

Shepard Smith i Fox News, en av få amerikanske medier Donald Trump skryter uhemmet av, mener presidenten går altfor langt i sine mange og krasse utfall mot andre medier. Foto:  AP / NTB scanpix
Shepard Smith i Fox News, en av få amerikanske medier Donald Trump skryter uhemmet av, mener presidenten går altfor langt i sine mange og krasse utfall mot andre medier. Foto:  AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de mest kjente programlederne i Fox News, Shepard Smith, forsvarer konkurrenten CNN og andre medier mot de krasse utfallene fra president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump har gjentatte ganger kommet med harde utfall mot CNN og en rekke andre ledende amerikanske medier, senest i en Twitter-melding fredag.

– De falske nyhetsmediene New York Times, NBC News, ABC News, CBS, CNN er ikke mine fiender, de er det amerikanske folkets fiender, tvitret Trump.

– De falske nyhetsmediene er helt ville med sine konspirasjonsteorier og sitt blinde hat. Det går ikke an å se på MSNBC og CNN. Fox er storartet, het det i en Twitter-melding fra presidenten tidligere i uka.

Les også: Dansk professor mener Trumps uberegnelighet kan være bra for freden

Absolutt galt

Nå slår Shepard Smith i Fox News tilbake mot Trump, som han mener går for langt i sine krasse utfall mot mediene.

– Det vi nå ser hver eneste dag, er galt, sa Smith i sitt eget direktesendte program Shepard Smith Reporting.

– Det er fullstendig galt. Han fortsetter å kaste fram morsomme fraser som ikke er sanne i det hele tatt, og han forsøker å unnvike spørsmålet om Russland, som om vi er dumme som stiller det, fortsatte Smith.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Erkebiskop beskylder Trump for å leke med folks liv

Rett til å vite

CNNs reporter var blant dem som på den siste pressekonferansen presset Trump på hvilke forbindelser medarbeiderne hans har hatt til Russland, noe presidenten ikke var nådig over.

Kort tid etter anklaget Trump på nytt CNN for å spre "falske nyheter", noe Smith mener han har liten grunn til.

– Vi har rett til å få vite. Du kaller det falske nyheter og kjefter på oss som om vi var barn fordi vi stiller spørsmål på det amerikanske folks vegne, tordnet Smith i fredagens program.

Fox News-programlederens utfall blir ikke godt mottatt blant Trump-tilhengerne, og flere av dem har alt oppfordret til boikott av Smiths program.

Les også:

Slik ble Trumps golfcaddy verdens mektigste tvitrer

Psykologiprofessor: – Liten tvil om at Trump er narsissist

Trump kaller mediene «folkets fiende»