Sju overgrepsmistenkte menn pågrepet i Sverige

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju menn er pågrepet i Sverige og siktet for lovbrudd knyttet til grove overgrepsbilder av barn. Flere av dem er tidligere dømt eller mistenkt for overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag og torsdag slo politiet til mot flere adresser i Midt-Sverige, melder Dagens Nyheter , som var til stede ved en av pågripelsene.

Med intensiv spaning og politiavlytting har politiet kartlagt det som beskrives som et nettverk av menn mellom 50 og 70 år. Pågripelsene har vært planlagt i flere uker, og husransakinger gjennomføres for å sikre bevis.

Politiets nasjonale operative avdeling Noa fikk tips om en av de mistenkte mennene i høst. Han har tidligere vært etterforsket for seksuelle overgrep av barn.

Flere av de mistenkte mennene har angivelig truffet hverandre via en telefontjeneste. Samtalene deres skal ha dreid seg om svært grove overgrep som omfatter tortur og drap på barn.

Noen av mennene skal ha diskutert muligheten for å bortføre mindreårige flyktninger eller andre barn, skriver Aftonbladet. Én har angivelig skrytt av at han selv har forgrepet seg på barn i asiatiske land.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere av dem er tidligere enten mistenkt eller dømt for seksualforbrytelser mot barn. Den ene pågrepne skal på 1990-tallet ha bortført en gutt og forgrepet seg på ham. Mannen ble dømt til tvungent psykisk helsevern.

Foreløpig er det uklart om mennene først og fremst har diskutert fantasier på telefon eller selv vært delaktig i overgrep, skriver Dagens Nyheter. En kilde sier til avisa at de pågrepne ikke har delt overgrepsbilder på internett.