Julehandelen løftet Amazons overskudd

Amazon selger mye mer enn bare bøker, men julesalget gikk tregere enn analytikerne hadde ventet. Foto: Reed Saxon / AP / NTB scanpix
Amazon selger mye mer enn bare bøker, men julesalget gikk tregere enn analytikerne hadde ventet. Foto: Reed Saxon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overskuddet til nettbutikken og IT-konsernet Amazon gjorde et hopp i julehandelen, men omsetningen nådde ikke opp til forventningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overskuddet endte på 749 millioner dollar, mot 482 millioner i samme kvartal året før. Men at inntektene økte med 8 milliarder dollar i siste kvartal, sammenlignet med året før, var ikke nok for markedet. Der var forventningene høyere enn de 43,7 milliardene som ble fasiten. Beløpet tilsvarer 360 milliarder kroner etter dagens kurs.

– Amazon er vanligvis en forhandler som vanligvis går for fullt og er en tydelige bjellesau i en sektor som ofte er roligere. Men dette kvartalet ser det ut til at volumet har vært noen hakk lavere, sier varehandelsanalytiker Anthony Riva. Amazon-aksjen falt mer enn fire prosent i ettermarkedshandelen da tallene ble kjent.

Amazon er mest kjent for nettbutikken, som begynte som en bokhandel, men nå selger det meste mellom himmel og jord. Men selskapet er også en stor leverandør av skytjenester i IT-bransjen og utfordrere Netflix innen videostrømming. Amazon har også satset på kunstig intelligens med blant annet den virtuelle assistenten Alexa.