Skummel netthandel:Hundrevis av tyskere har kjøpt våpen fra nettbutikken «Migrantskrekk»

ILLUSTRASJON: Dødelige våpen er distribuert fra den høyreekstreme nettbutikken Migrantskrekk til hundrevis av kunder i Tyskland og andre land.
ILLUSTRASJON: Dødelige våpen er distribuert fra den høyreekstreme nettbutikken Migrantskrekk til hundrevis av kunder i Tyskland og andre land. Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyreekstreme flyktningemotstandere opprettet nettbutikken «Migrantskrekk», og solgte våpen til tyskere og andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vil du at byen din skal bli til en lovløs tumleplas for asylsøkere? Tror du at du må beskytte dine kvinner og holde fotgjengersonene tilgjengelig for dem?

Det var noe av teksten som fulgte et dobbeltløpet gevær og ammunisjon, som en lege i Brandenburg, Tyskland, om kvelden 5. oktober 2016 bestilte fra Ungarn over nettstedet «Migrantenschreck» (Migrantskrekk).

Noen uker etter bestillingen fikk han en pakke levert av et DHL-bud på døra. Der var våpen og ammunisjon for de 600 euroene han hadde betalt.

På nyåret fikk han et ubehagelig besøk av to journalister. Teknologinettstedet Motherboard og avisa Süddeutsche Zeitung har ved hjelp av gravejournalistikk fått tilgang til kundelistene og ordrene til Migrantskrekk, som i mellomtiden er blitt sperret ute fra nettet.

Torsdag brettet de to mediene ut historien om hvordan denne legen og hundrevis av andre som ble overbevist om at de måtte bevæpne seg mot migranter og asylsøkere, har begått sine ulovligheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når journalistene oppsøker ham, ligger børsa på bordet i et naborom.

Mennene bak den lugubre geskjeften påberoper seg at virksomheten var lovlig fra Ungarn. Våpnene stammer fra fabrikken Keserű Művek i Budapest.

På sine hjemmesider oppgir fabrikken at alt de produserer, er lovlig i Ungarn, men gjør oppmerksom på at kunder i andre land må forholde seg til landets lover.

Det har ikke de tyske kundene gjort. For der er våpnene meldepliktige.

Les også: Trump: Merkel gjorde katastrofal feil med migranter