Utenriksdepartementet i USA skal vurdere Palestina-midler

Obama-administrasjonen skal ha frigitt millioner av dollar til Palestina til tross for at republikanere ønsket å blokkere det. Her er Barack Obama og hans visepresident Joe Biden. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Obama-administrasjonen skal ha frigitt millioner av dollar til Palestina til tross for at republikanere ønsket å blokkere det. Her er Barack Obama og hans visepresident Joe Biden. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske utenriksdepartementet vil vurdere Obama-administrasjonens avgjørelse om å frigi 221 millioner dollar til Palestina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Departementet sier tirsdag at de vil vurdere utbetalingen og vil muligens justere den for å forsikre at det stemmer med Trump-administrasjonens prioriteter. Avtroppende utenriksminister John Kerry ga beskjed kun timer før Donald Trumps innsettelse som USAs president at Obama-administrasjonen ville frigi midlene. I tillegg til de 221 millioner dollarene til den palestinske selvstyremyndigheten, ga Obama-administrasjonen beskjed om at de ville frigi 6 millioner til øvrige utenrikssaker, inkludert 4 millioner til klima-programmer og 1,25 millioner til FN-organisasjoner.

Kongressen hadde godkjent Palestina-finansieringen i budsjettåret 2015-2016, men den ble deretter blokkert av noen republikanske representanter på grunn av palestinernes søknad om medlemskap i internasjonale organisasjoner.

Slike blokkeringer blir normalt respektert, men er ikke lovpålagt ettersom finansieringen allerede har blitt godkjent.

Les også: – Obama frigjorde blokkerte Palestina-millioner