Kristoffersen vant i Schladming

Foto: AP / NTB scanpix.
Foto: AP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen har vært nærmest ustoppelig i slalåm denne sesongen og tok tirsdag sin fjerde seier av fem mulige. Han synes å beherske alle typer forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Kitzbühel kjørte han ut på et svært isete underlag. I Schladming er det bratt, og i 1. omgang svingte løypa, men i finalen gikk det mest rett fram og rett ned.

Hjemmehåpet Marcel Hirscher satte et viss press på nordmannen, men alpinisten fra Rælingen har aldri feilet i et renn han leder. Heller ikke denne gangen gjorde han det, selv om det bare skilte 9/100 sekund i nordmannens favør til slutt.

- Jeg er jo best hvis det svinger og var ikke best i annenomgangen, men det holdt da. Slik løypa var satt i finalen er det ikke helt min styrke, sa Kristoffersen til NTB.

Med seieren i Schladming tok han sin 14. verdenscupseier i slalåm. Han står også bokført med en seier i storslalåm. Foran VM i St. Moritz blir det først noen fridager før den siste oppkjøringen til VM.

- Det blir noen fridager, og så blir det storslalåmtrening foran Garmisch. Deretter blir det precamp til VM, sa 22-åringen, som kjørte ned til den 151. verdenscupseieren for en norsk alpinist.