Håndballgutta utklasset Ungarn i VM-kvartfinalen

Espen Lie Hansen herjet mot Ungarn i håndball-VM tirsdag.
Espen Lie Hansen herjet mot Ungarn i håndball-VM tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Espen Lie Hansen og Norge kjørte rundt med Ungarn på vei mot semifinale i håndball-VM. Etter 31-28-seieren venter nå Paris og 18.000 tilskuere i Bercy-hallen.

Semifinalen spilles fredag og starter i perfekt TV-tid 20.45. Tirsdagens triumf var Norges sjette seier på sju kamper i årets VM.

- Én tanke slo meg med en gang kampen var ferdig. I fjor var vi veldig fornøyde med å være i semifinale. Det er vi nå også, men denne gangen skal vi ha veldig fokus på ett steg til, i større grad enn vi hadde da. Vi skal jobbe beinhardt for å ta ett skritt til, sa landslagstrener Christian Berge til NTB etter kampen.

Seks scoringer på de sju første norske avslutningene ga 6-1-ledelse etter bare 6.45 minutter. En bedre start kan man ikke få selv i drømmene.

- Spillerne slutter ikke å overraske. Innstillingsmessig, forsvarsmessig, kontringsmessig er det lenge siden jeg har opplevd at det er så bra. All ære til guttene, sa Berge.

Kjørte på

Lie Hansen terroriserte ungarerne fra første kast. Dermed var det langt på vei avgjort allerede på under ti minutter.

Et tungt Ungarn ble også et lett bytte for Norges forsvar, som ga keeper Torbjørn Bergerud god hjelp. 22-åringen var meget bra i store deler av oppgjøret.

Det var klasseforskjell på lagene. 6-1 ble etter hvert til 9-3 og 11-4. 17-10 ved pause gjorde at spenningen var helt borte.

Ungarn-keeper Roland Mikler har tidligere stoppet Norge flere ganger. Han ble skutt helt ut av målet i OL-hallen i Albertville.

Best?

Kan noen andre i VM matche Norges løpskraft og fysiske form? Det virker ikke slik. Og med det i ryggen, er det ikke lenger snakk om medalje.

Det er gullet som gjelder for laget til Christian Berge.

Norge har hatt en lett vei i cupspillet. Verken Makedonia eller Ungarn er i nærheten av medaljeklasse.

Bare 28-31-kampen mot Frankrike har hittil gitt norsk tap i VM. Der var de iranske dommerne svært hjemmevennlige, og den kampen viste at de norske gutta kan slå alle på en god dag.

Paris neste

Vinner Norge også semifinalen, blir det finale søndag med avkast 17.45. Med semifinaletap, som i fjorårets EM etter ekstraomganger mot Tyskland, går bronsekampen lørdag 20.45.

Norge har aldri tatt medalje i et håndballmesterskap for menn. Nå ligger det aller meste til rette for at det skal skje.

Og norsk gull er det ikke lenger mulig å utelukke.