The Times: – Storbritannia skjulte mislykket våpentest

Avstemmingen om Trident-programmet er beskrevet som Theresa Mays første politiske seirer som statsminister.
Avstemmingen om Trident-programmet er beskrevet som Theresa Mays første politiske seirer som statsminister. Foto: Laurent Gillieron / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske myndigheter unnlot å informere om en mislykket test av et missil, kort tid før Underhuset stemte for en oppgradering av landets atomforsvar, skriver The Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den alvorlige feilen på missilet, som ikke var ladd med skadelig skyts, ble påvist under en test med ubåt utenfor Florida i juni i fjor. Myndighetene bestemte seg for å holde informasjonen tilbake for å unngå å svekke omdømmet til atomvåpenprogrammet Trident, ifølge avisen.

Foto: Phil Sandlin / AP
Foto: Phil Sandlin / AP

Måneden etter utskytningen, kun fem dager etter at Theresa May inntrådte som statsminister, stemte Underhuset for en oppgradering av Trident-programmet til en verdi av 490 milliarder norske kroner. May brukte sin første tale i nasjonalforsamlingen til forsvare investeringen.

Overfor BBC nekter May å svare klart på hvorvidt hun visste om utfallet av missiltesten, som var den første av slike tester Storbritannia hadde utført på fire år. Hun sier derimot at hun har tillit til atomforsvarsprogrammet.

Ubåtene med Trident-rakettene har base i Skottland.

Les også: Britisk forsvar bygger laservåpen

Storbritannia vil tape på Brexit