Unntakstilstand grunnet skogbranner i Chile

Chiles president Michelle Bachelet, som for tiden har sin franske motpart François Hollande på besøk, har tatt pause fra besøket for å overvåke de store skogbrannene som herjer i landet. Foto: Luis Hidalgo / AP / NTB scanpix
Chiles president Michelle Bachelet, som for tiden har sin franske motpart François Hollande på besøk, har tatt pause fra besøket for å overvåke de store skogbrannene som herjer i landet. Foto: Luis Hidalgo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene har kunngjort en «katastrofetilstand» sentralt i Chile. Redningsarbeidere kjemper mot det som beskrives som de verste skogbrannene på flere tiår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 450 kvadratkilometer, et område på størrelse med Oslo kommune, brenner i regionen O'Higgins. 200 personer er evakuert fra et område sør for hovedstaden Santiago.

Ingen er skadd, men det er store materielle skader. Landbruksminister Carlos Furche sier til statskanalen at katastrofen er som et jordskjelv for regionen.

President Michelle Bachelet har tatt en pause fra besøket fra Frankrikes president François Hollande og sier hun har bedt andre land om hjelp.

Les også:

Mann tok seg inn i løvebur i Chile – to løver drept

Fire millioner uten drikkevann i Chile