Jammeh forlater Gambia

Gambias tidligere president Yahya Jammeh nektet lenge å gi slipp på makten, til tross for at han tapte valet i desember. Foto: AP / NTB scanpix
Gambias tidligere president Yahya Jammeh nektet lenge å gi slipp på makten, til tross for at han tapte valet i desember. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gambias tidligere president Yahya Jammeh har ankommet flyplassen i hovedstaden Banjul, og er i ferd med å forlate landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jammeh er som ventet på vei til Guinea, og ankom sammen med landets president Alpha Conde. Gambias leder gjennom 22 år vinket til frammøtte støttespillere, mange av dem bar T-skjorter med bilder av ekspresidenten.

Natt til lørdag bekreftet Jammeh på overtid at han gir fra seg presidentmakten i Gambia og overlater embetet til president Adama Barrow, som vant valget. Kunngjøringen kom etter flere samtaler med afrikanske ledere og trusler om militærintervensjon.

Det er uvisst om Jammeh kommer til å slå seg ned i Guinea, men BBC-journalisten Umaru Fofana skriver på Twitter at Jammeh eier et hus i landet og at ekspresidentens kone har flere slektninger der.

I et intervju med AP sier president Barrow, som ble tatt i ed i Senegal torsdag, at Jammeh returnerer til Gambia så snart det er trygt.