Stor skredfare flere steder i Nord-Norge

TROMS: Flere steder i Troms, blant annet Lyngen, er det stor rasfare. Arkivfoto fra et ras i 2000.
TROMS: Flere steder i Troms, blant annet Lyngen, er det stor rasfare. Arkivfoto fra et ras i 2000. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minutter etter at Statens vegvesen igjen åpnet Pollfjelltunnelen i Lyngen kommune i Troms for trafikk, gikk det et skred over tunnelen. Flere andre steder er skredfaren betydelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesvei 868 gjennom Pollfjelltunnelen ble stengt ved 11-tiden fredag på grunn av stor snøskredfare, før den ble gjenåpnet igjen ved lunsjtider lørdag, skriver Nordlys. Bare minutter etter åpningen gikk det et skred over tunnelen.

– Ifølge lokalkjente jeg har vært i kontakt med, er tilbakemeldingen at det fortsatt er stor skredfare. Jeg var helt enig i at tunnelen ble stengt fredag men er uenig i at den ble åpnet i dag, sier Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen til NRK.

Rigmor Thorsteinsen, avdelingsdirektør for Statens vegvesens veiavdeling Troms, sier at hun ikke kjenner til vurderingene som ble gjort angående Pollfjellet lørdag.

Ifølge kanalen var ikke raset til hinder for bilistene, men tunnelen er lørdag kveld stengt inntil videre. En ny vurdering skal tas søndag formiddag.

Det er ikke bare i Troms det er fare for snøskred enkelte steder. Ifølge NRK er skredfarevurderingen for Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten, og Svartisen, er satt til faregrad 3 – betydelig, og den er ventet å være på det nivået til mandag i flertallet av områdene.