Klart for kvinnemarsj mot Trump

Mange hadde møtt opp til Women's March rally i australske Sydney lørdag morgen norsk tid. Det er ventet lignende demonstrasjoner over hele verden i løpet av dagen. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB scanpix
Mange hadde møtt opp til Women's March rally i australske Sydney lørdag morgen norsk tid. Det er ventet lignende demonstrasjoner over hele verden i løpet av dagen. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinner over hele verden marsjerer i dag for likestilling og mangfold, som en reaksjon på USAs presidents omtale av kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump møter motbør i løpet av sin første hele dag av sitt presidentskap. Demonstrasjonen «Women's March» holdes i flere verdensdeler og har utspring i en amerikansk bestemors reaksjon på Donald Trumps uttalelser om kvinner under valgkampen.

I Washington er det ventet 200.000 mennesker i gatene – et større antall enn oppmøtet under selve presidentinnsettelsen. Dog er det ventet at demonstrasjonene tar en roligere form enn det som var tilfellet fredag. Da gikk svartkledde demonstranter til angrep på biler og butikkvinduer.

Donald Trump holdt fredag en kraftfull tale etter å ha blitt tatt i ed som USAs 45. president. Foto: NTB scanpix
Donald Trump holdt fredag en kraftfull tale etter å ha blitt tatt i ed som USAs 45. president. Foto: NTB scanpix

I Sydney i Australia ble marsjen gjennomført lørdag morgen norsk tid, der folk samlet seg i Hyde Park med plakater som «Feminsm is my trump card» og «Fight like a girl».

– Hat og rasisme er ikke bare USAs problem, sa organisator Mindy Freiband til de fremmøtte.

Folk i alle aldre hadde møtt fram for å demonstrere i storbyen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil ikke vokse opp i en verden der hat er allment akseptert og der det er OK å straffeforfølge minoriteter, sier Alyssa Smith, som tok med seg sin to år gamle datter.

Også i Norge og Sverige er det planlagt demonstrasjoner i løpet av lørdagen.

Les også: Trump er allerede i gang

Voldsomme demonstrasjoner i Washington

Informasjon fjernet fra nettstedet til Det hvite hus

Trump: Makten til folket