Snøras og uvær stenger E6 og 33 andre veier i Nord-Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

E6 over Sennalandet i Finnmark er stengt etter at det har gått flere snøras. Uværet herjer fortsatt i Nord-Norge og er ventet å gjøre det godt inn i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 16- tiden hadde det ifølge iFinnmark gått hele fire ras.

– Nå holder vi strekningen stengt på grunn av uvær og ytterligere skredfare. Mest sannslynlig holder vi stengt hele natta, sier Bente Svendsen i Statens Vegvesen til iFinnmark.

Meteorologisk institutt melder om kraftig vind i hele Nord-Norge fredag. Det er observert opptil 30 sekundmeter i kastene flere steder, noe som tilsvarer sterk storm.

I 8-tiden fredag morgen var 34 veistrekninger i Nordland, Troms og Finnmark stengt på ubestemt tid på grunn av uvær og fare for snøras. Det er kolonnekjøring på en rekke strekninger, og flere ferjestrekninger er innstilt.

Veivesenet advarer om svært vanskelige kjøreforhold flere steder på grunn av snø, is og vind.

Også i Nordland melder politiet om vanskelige kjøreforhold flere steder, blant annet på grunn av snøfokk. På E6 over Saltfjellet og på fylkesvei 183 over Beiarfjell er det fortsatt kolonnekjøring inntil videre, mens E10 over Bjørnfjell er stengt på begge sider av grensen på grunn av uværet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Salten advarer om glatte veier: «Vi vet det er glatt mange steder i Salten. Alt av tilgjengelige strø- og brøytemannskaper er ute og gjør det de kan. Kjør forsiktig», skriver politiet på Twitter.

I Troms er blant annet E6 over Kvænangsfjellet stengt på grunn av uvær. Fare for ras er dessuten en hyppig årsak til at det vurderes som for utrygt å ferdes på flere veistrekninger i fylket.