Jensen: – Har aldri blitt kalt «Mr. Good» av noen

Eirik Jensen fotografert i retten i forrige uke. Torsdag fortsatte aktoratet sin utspørring av den korrupsjons- og narkotikatilalte ekspolitimannen.
Eirik Jensen fotografert i retten i forrige uke. Torsdag fortsatte aktoratet sin utspørring av den korrupsjons- og narkotikatilalte ekspolitimannen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Mr. Good» lagret på Gjermund Cappelens telefon er den samme som den korrupsjonstiltalte politimannen Eirik Jensen. De kommuniserte om innførsel av hasj, mener aktor. Jensen avviser dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nummeret som Cappelen hadde koblet til kontakten «Mr. Good», er nederlandsk, og kommunikasjonen stammer fra 2009.

Aktor Christine Schilling i Spesialenheten for politisaker leste i retten torsdag ettermiddag opp meldinger sendt mellom Cappelen og dette nummeret.

«Stille som i graven her»

Blant annet kommer det meldinger som «Stille som i graven her» fra Mr. Good-nummeret. Videre kommer det en melding fra Cappelen som lyder «Hjemme, tror de er på plass».

– Da er det politiets oppfatning at det kommer en innførsel av hasj, sa aktor Schilling i retten.

Les også: Jensen benekter å ha sendt krypterte meldinger

Hun gikk langt i å antyde at påtalemyndigheten er så godt som sikker på at meldingene gikk mellom Cappelen og Jensen. Det er ikke noen kommunikasjon mellom Cappelen og «Mr. Good»-nummeret utenom disse få dagene, og i denne perioden er det ingen kommunikasjon ellers mellom Jensen og Cappelen, understreket Schilling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Jensen kalte Cappelens skisser av huset hans for barnetegninger

Konfrontert

– Disse «Mr. Good»-meldingene, er det fra deg? spurte aktor.

– Hvordan kan jeg svare på det? Jeg har aldri blitt kalt «Mr. Good» av noen, tror jeg, svarte Jensen.

– Kan du utelukke det, eller kan du bekrefte eller avkrefte det? fortsatte aktor.

– Jeg kan nesten utelukke det. Jeg tror det. Jeg er ganske sikker på det, faktisk, repliserte Jensen.

Også torsdag grillet aktoratet Jensen om kontantbruk, og da særlig en rekke store bankinnskudd. Spesialenheten mener dette er penger fra Cappelen, mens Jensen mener det dreier seg om penger fra handel med blant annet kjøretøy og gaver fra moren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kryptert telefon

Eirik Jensen måtte også svare på aktors spørsmål om en krypteringstelefon som han fikk av Gjermund Cappelen. Jensen hevder han ikke skjønte noe av denne, men i meldinger mellom dem heter det blant annet «Hei, må ha ekstra time, er litt avansert».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor Schilling leste opp flere meldinger som er funnet på telefonene – som var av typen Nokia N73 og som både Jensen og medtiltalte Cappelen hadde. Meldingene stammer fra 2009.

«OK, må se mer på smartfunksjonen», lyder en av meldingene, som etterforskerne ikke har klart å se om har gått fra Jensen til Cappelen eller omvendt.

– Det har jeg aldri skjønt bæret av, sa Jensen fra vitneboksen.

På spørsmålet fra aktor svarte den nå pensjonerte politimannen at han ikke hadde kommunisert kryptert med Cappelen, som aktoratet mener han leverte blant annet informasjon om situasjonen ved grenseovergangene til.