Valen: – Åpenbart at finansministeren ikke vil snakke om dette

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingspolitiker Snorre Valen (SV) mener finansminister Siv Jensens (Frp) møter seg selv i døra når hun er flau over sin egen pensjon. – Hun har beskyttet den ved hver eneste korsvei, sier Valen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Dagbladet sa Jensen lørdag at hun «er flau over sin egen pensjon». Det fikk Snorre Valen (SV) til å spørre Jensen i Stortinget om hvorfor hun og partiet har beskyttet stortingsrepresentantenes gode pensjon «ved hver eneste korsvei» og hva hun tror pensjonistene tenker om dette.

Svaret til finansministeren gjorde ikke Valen noe særlig klokere.

Til ABC Nyheter sier Valen at videoen viser at «dette er noe Siv Jensen ikke vil snakke om».

– Finansministeren viste at hun har en dårlig sak og at hun ikke vil snakke om dette. De aller fleste pensjonister har tapt kjøpekraft med Fremskrittspartiet i regjering, samtidig som Fremskrittspartiet er det partiet som har beskyttet Stortingets gullpensjoner hardest av alle, sier Valen til ABC Nyheter.

Skjønner du noe av svaret til Siv Jensen? Se video øverst i saken!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Finansministeren møter seg selv i døra

Etter spørretimen la SV-politikeren ut en video av svaret til Jensen.

«Følg med når Siv Jensen får spørsmål om akkurat dette - hun svarer på, vel, omtrent alt annet enn det hun blir spurt om.» skriver Valen.

Han peker på at Fremskrittspartiet i 2000 og 2001 stemte imot forslag fra SV om å stramme inn stortingsrepresentantenes pensjoner.

– Jeg synes det er i overkant dristig etterpå å si hun synes det er flaut hvor gode pensjonene har vært. Det er grenser på hvor mange ganger man kan møte seg selv i døra. De har kjempet i en årrekke mot å gjøre noe mot de altfor gode pensjonene, samtidig har de sørget for at åtte av ti pensjonister fikk mindre å rutte med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Regjeringen kjører gjennom pengetap for pensjonister

I spørretimen argumenterte Jensen med at de blant annet har gitt skattelette til pensjonistene. Det argumentet får Valen til å riste på hodet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, skattelette er jo svaret på alt, sier Valen ironisk og fortsetter:

– De grepene Jensen har gjort for pensjonister kommer rike pensjonister til gode, mens de enslige kommer dårligere ut. De som har mest får mer. Fremskrittspartiet har levert motsatt av det mange trodde, det er noe nytt at enslige pensjonister som har lite å rutte med får enda mindre. Akkurat dette tror jeg ikke pensjonistene så for seg før Fremskrittspartiet kom i regjering.

Les også: Pensjonistene anklager regjeringen for løftebrudd

Jensen: – SV gjør seg høy og mørk

Finansminister Siv Jensen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen mener Valen bommer.

– Jeg registrerer at SV gjør seg høy og mørk i denne saken, men det kommer fra samme parti som etter åtte år i regjering gang på gang stemte mot å gjøre noe med den den svært urimelige ordningen hvor staten avkorter hver pensjon for gifte og samboende pensjonister. Det er en av de sakene Frp har kjempet lengst for å få gjort noe med, og med Fremskrittspartiet i regjering er avkorting redusert slik at et pensjonistpar får 8000 kroner ekstra pensjon i året. Dette hadde aldri skjedd uten Frp, skriver Jensen i en e-post til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I tillegg har vi, sammen med Krf og Venstre, klart å løfte de enslige minstepensjonistene, som har blitt hengende etter altfor lenge. I fjor økte minstepensjonen deres med 4000 kroner og den økes med ytterligere 4000 kroner i året som kommer, forklarer finansministeren.

Jensen skriver videre at «Frp har alltid jobbet for å fremme de eldre og pensjonistenes sak, og det vil vi fortsette med.»

– FrP stemte for å fjerne både 12 års opptjeningstid for full pensjon og 75- årsregelen da et enstemmig Storting opphevet den lukrative pensjonsordningen i 2011.