Kilde: – Gambias forsvarssjef adlyder ikke lenger presidenten

Gambias president Yahya Jammeh nekter å gi slipp på makten, til tross for at han tapte valget i desember. Nå står nabolandene klare til å intervenere militært. Foto: AP / NTB scanpix
Gambias president Yahya Jammeh nekter å gi slipp på makten, til tross for at han tapte valget i desember. Nå står nabolandene klare til å intervenere militært. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gambias forsvarssjef er ikke lenger lojal overfor president Yahya Jammeh, hevder en etterretningskilde. Jammeh tapte valget i desember, men nekter å gå av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilden sier til nyhetsbyrået DPA at forsvarssjef Ousman Badjie og generalinspektøren i politiet, Ousman Sonko, sluttet å ta imot ordre fra Jammeh ved midnatt.

Da var presidentens tid ved makten offisielt over, i henhold til loven. Likevel nekter Jammeh å gå av. Presidenten i Mauritania skal ha gjort et siste forsøk på å overtale ham, uten hell.

Les også: UD fraråder nordmenn å reise til Gambia

Nabolandet Senegal og andre vestafrikanske land finner seg ikke i at Jammeh ignorerer valgresultatet. Militære styrker fra Senegal, Nigeria og Ghana står klare til å rykke inn og hente presidenten med makt hvis han ikke ombestemmer seg.

Vesle Gambia har 1,9 millioner innbyggere og få soldater, så mulighetene for å slå tilbake invasjonen er trolig små. Badjie skal dessuten ha sagt at han ikke vil blande sine styrker inn i konflikten.

Les også: Ingen løsning på presidentkrise i Gambia

– Jeg kommer ikke til å involvere mine soldater i en idiotisk kamp, sa forsvarssjefen onsdag, ifølge øyenvitner.