Problemer med DAB-nettet flere steder i landet

En uke etter at Nordland fylke gikk over til DAB-radio, melder politiet om problemer med den nye teknologien. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En uke etter at Nordland fylke gikk over til DAB-radio, melder politiet om problemer med den nye teknologien. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiberkabelbrudd førte til problemer med DAB-nettet i store deler av landet onsdag kveld. Norkring opplyser at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På grunn av fiberbrudd i en kabel i Oppland fylke er vi uten DAB-dekning, opplyste politiet i Salten på Twitter onsdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at det er et fiberbrudd i Oslo-området og et i Oppland. I Oppland går det utover bredbånd og mobil, mens det er problemer med DAB-nettet over hele landet, sier assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet til VG. Bruddet skyldtes «menneskelig svikt knyttet til gravearbeid», opplyser Norkring i en pressemelding.

Litt før midnatt onsdag opplyser Norkring til avisen at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen i de berørte delene.

– Feilen gjelder kun små stasjoner som er fordelt rundt omkring i landet, bortsett fra Oslo og Akershus. Det er kun fem prosent av befolkningen som rammes av dette, understreker pressekontakt Ingrid Dietrichson i Norkring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norkring-direktør Torbjørn Ø. Teigen sier hendelsen er sterkt beklagelig og sier selskapet vil ha en grundig gjennomgang for å prøve å hindre at lignende situasjoner oppstår igjen.

Oversikt: Sjekk når FM-nettet stenger der du bor

Tips: Dette kan du gjøre med din gamle radio når FM-nettet slukkes

Aktuelt:

Milliard-sjokk: – DAB i bil vil koste 23 milliarder

– Utskifting av bilradio koster 7.550 kroner i snitt

To av tre er mot DAB-tvang