Jensen måtte forklare seg om ubetalt oppussing

Aktor Kristine Schilling fortsatte sin eksaminering av Eirik Jensen i Oslo tingrett onsdag. Bildet er fra tirsdag da Eirik Jensen avgir forklaring i vitneboksen under andre dag av rettssaken mot han og Gjermund Cappelen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Aktor Kristine Schilling fortsatte sin eksaminering av Eirik Jensen i Oslo tingrett onsdag. Bildet er fra tirsdag da Eirik Jensen avgir forklaring i vitneboksen under andre dag av rettssaken mot han og Gjermund Cappelen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eirik Jensen (59) engasjerte en håndverker han fikk anbefalt av informanten sin, Gjermund Cappelen, da han skulle pusse opp et bad i 2005. Han har aldri betalt for jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten for politisaker var svært interessert å vite om hvordan politimannen Jensen pusset opp et småbruk i Nes i Akershus som han kjøpte med sin daværende samboer i 2005. Spesielt oppussingen av badet i andre etasje av huset var aktor Kristine Schilling interessert i.

– Da jeg flyttet tilbake fra Sverige, fortalte jeg Cappelen at jeg sto foran en stor oppussing. Da sa Cappelen at han akkurat var ferdig med det samme hos seg og at han hadde brukt en jævla flink fyr, fortalte Jensen, som endte med å engasjere enkeltmannsfirmaet med en dansk håndverker.

Les også: Jensen ble hardt presset om penger og telefoner

Svært detaljert spurte Schilling om hvordan oppussingen gikk, hvem som var til stede som håndverkere og hvor mye Jensen og samboeren hadde gjort selv. Hensikten med utspørringen er at Spesialenheten mener det var Gjermund Cappelen som betalte for oppussingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jensen fortalte i retten at forholdet til den danske håndverkeren ble forsuret etter at de reklamerte på flisearbeidene. En annen fliselegger kom til og Jensen så aldri dansken igjen. Han fikk heller aldri noen regning på arbeidene.

Les også: Bekymret Jensen fikk ikke kontakt med Cappelen

– Han kom aldri og hentet de 120.000 kronene. Det ble en veldig forsuret stemning, men alt sto ferdig, elektrisitet og rørlegger og alt. Jeg prøvde å ringe ham, men jeg mente det var opp til ham, sa Jensen.