Spesialenheten må be om ekstra tid

Aktor Kristine Schilling fortsetter sin eksaminering av Eirik Jensen i Oslo tingrett onsdag. Bildet er fra tirsdag da Eirik Jensen avgir forklaring i vitneboksen under andre dag av rettssaken mot han og Gjermund Cappelen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Aktor Kristine Schilling fortsetter sin eksaminering av Eirik Jensen i Oslo tingrett onsdag. Bildet er fra tirsdag da Eirik Jensen avgir forklaring i vitneboksen under andre dag av rettssaken mot han og Gjermund Cappelen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter én ukes utspørring av politimann Eirik Jensen i retten innser Spesialenheten for politisaker at de må be dommeren om lengre tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag vil Jensen ha forklart seg i én uke i Oslo tingrett. Etter at hans frie forklaring var avsluttet og aktoratet fra Spesialenheten overtok har utspørringen av Jensen vært preget av detaljerte spørsmål og enda mer nyanserte svar. Tirsdag virket Jensen både sliten og oppgitt flere ganger over at svarene han ga aktor Kristine Schillingen ikke ble forstått eller akseptert. Mot slutten av dagen så han flere ganger på klokken.

Les også: Jensen ble hardt presset om penger og telefoner

– Onsdag vil vi stille spørsmål fra tidsperioden 2005 og framover mot 2013, sier hovedaktor Guro Glærum Kleppe i Spesialenheten til NTB.

Hun vedgår at utspørringen av den pensjonerte politimannen har tatt lengre tid enn ventet og at de trolig må be om to dager lenger tid for å bli ferdig med hele kronologien av spørsmål. Det betyr i så fall at Jensen kommer til å fortsette med sin forklaring ut hele neste uke. Etter det opprinnelige planen skulle Gjermund Cappelen starte på sin forklaring i retten neste onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bekymret Jensen fikk ikke kontakt med Cappelen

Spesialenheten har delt eksaminasjonen av Jensen i tre: Først var det spørsmål knyttet til perioden fra 1993 og til 2004, da Jensen og Cappelen først hadde noe med hverandre å gjøre. De siste dagene er perioden høsten 2013 og fram til pågripelsen av Cappelen vært tema. Da var det også nødvendig å lukke dørene. Onsdag skal aktor altså tilbake til 2005 og gå framover derfra.