Samsung-topp i høring bak lukkede dører

Lee Jae-yong, assisterende styreleder i Samsung, på vei inn til høring i Seoul onsdag. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix
Lee Jae-yong, assisterende styreleder i Samsung, på vei inn til høring i Seoul onsdag. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seoul (NTB-AP): Samsung-toppen Lee Jae-yong avhøres onsdag bak lukkede dører av en dommer i Sør-Korea. Påtalemyndigheten mener han må pågripes for bestikkelser, underslag og for å ha løyet under ed.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis retten gir aktoratet medhold, blir 48-åringen i så fall den første toppen i Samsung som pågripes i skandalen der landets president skal stilles for riksrett.

Lee svarte ikke på spørsmål fra journalister på vei inn i retten onsdag, og vakter stoppet reporterne ved døren.

Lee er assisterende styreleder og sønn av styreleder Lee Kun-hee. Lee junior fikk i forrige uke status som mistenkt og satt i avhør i 22 timer, og mandag sa påtalemyndigheten at han må pågripes. Samsung skal ha blitt presset til å overføre pengegaver til en stiftelse kontrollert av Choi Son-sil, en nær venninne av president Park Geun-hye. Til sammen dreier det seg om 43 milliarder won (310 millioner kroner), ifølge påtalemyndigheten.

Lee avviser anklagene. (©NTB)