Pedersen kan starte hardkjøret igjen

Sverre Lunde Pedersen har startet jobben med å bygge seg gradvis opp til etter sprekken åå 10.000-meteren under EM. Foto: Patrick Post / AP / NTB scanpix
Sverre Lunde Pedersen har startet jobben med å bygge seg gradvis opp til etter sprekken åå 10.000-meteren under EM. Foto: Patrick Post / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverre Lunde Pedersen har fått undersøkt kroppen etter EM-kollapsen. Svarene viste at han kan starte treningen fram mot VM på hjemmebane for fullt igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg har ikke fått svar på alle prøvene ennå, men legene har funnet ut at det måtte være noe forbigående som var årsaken til at jeg kollapset under allround-EM nylig. Kroppen fungerer igjen, og nå kan jeg bygge meg gradvis opp, sier Sverre Lunde Pedersen til NTB.

Han er for tiden i Hamar, men skal en tur hjemom Bergen før skøyteløperne drar til Berlin og verdenscupløpene der neste helg.

- Lenge igjen

- Det er mye igjen av sesongen. Det store målet denne sesongen er jo naturligvis allround-VM på hjemmebane i Vikingskipet, men jeg vil også få med meg gode opplevelser fra VM enkeltdistanser i Gangneung.

VM enkeltdistanser går i Sør-Korea fra 9.-12. februar. Allround-VM i Vikingskipet går første helg i mars.

Hjemmebane

Dessuten har de norske skøyteløperne fått et nytt stevne i Norge. Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) vedtok i forrige uke å legge det avlyste stevnet i Tsjeljabinsk til Sørmarka og Stavanger. Det avvikles 11. mars.

- Det blir kjekt med to stevner i Norge. Jeg kjenner banen godt og har mange gode løp og opplevelser derfra, sier Lunde Pedersen.