Tre drept i selvmordsangrep i Nigeria

To menn undersøker området der to bomber gikk av på universitetsområdet i den nigerianske byen Maiduguri. Foto: Jossy Ola / AP / NTB scanpix
To menn undersøker området der to bomber gikk av på universitetsområdet i den nigerianske byen Maiduguri. Foto: Jossy Ola / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiduguri (NTB-AFP): Minst tre personer ble drept og 15 såret i et Boko Haram-angrep på et universitetsområde nordøst i Nigeria, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksplosjonen skjedde tidlig mandag morgen i en moské i området for ansatte på universitetet i Maiduguri.

Ekstremistgruppen Boko Haram har flere ganger brukt unge kvinner og jenter til å utføre angrep, og det skal ha vært en tenåringsjente som hadde blitt satt til å utføre selvmordsangrepet mandag.

– Vi utløste eksplosjonen på universitetet i Maiduguri. En kvinne kan kjempe når behovet oppstår, sier lederen av islamistgruppa Boko Haram i Nigeria, Abubakar Shekau, i en innspilt lydmelding.

Polititalsmann Victor Isuku sier at politiet skjøt en jente i tolvårsalderen før eksplosjonen, og eksplosivene som var festet til kroppen hennes eksploderte og drepte henne momentant.

– Kort etter var det en eksplosjon til inne i moskeen på universitetet. Fire personer, blant dem en professor og en annen selvmordsbomber, døde, og femten personer er tatt med til sykehus med skader. (©NTB)