Bilder av drept 16-åring spres på nettet i Sverige

Politi og sperringer ved stedet der en tenåring ble skutt og drept i Rosengård i Malmö torsdag kveld. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Politi og sperringer ved stedet der en tenåring ble skutt og drept i Rosengård i Malmö torsdag kveld. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilder tatt kort tid etter drapet på en 16 år gammel gutt i Malmö, spres på sosiale medier, ifølge svensk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selve fotograferingen har jeg ingen kommentarer til. Sånn er det i dag, at folk løper rundt med kameraer. Men det er en stor tragedie at man deretter legger dem ut på nettet og utsetter familie og venner for dette, sier etterforskningsleder J.B. Cederholm.

Ifølge ham er det ingen informasjon på bildene som er skadelig for etterforskningen, men de kan føre til at vitner blir skremt til å vitne i saken.

– Det blir så tydelig. Døden er akkurat så ille som det ser ut på bildene, noe folk kanskje ikke tenker på så ofte. Så når de ser dem, blir de skremt. Det kan få innvirkning, sier Cederholm.

Makabre bilder fra høyprofilerte drapssaker har blitt spredt på nettet i Sverige tidligere. I 2008 ble obduksjonsbilder av to barn som ble drept i Arboga spredt via fildelingssiden The Pirate Bay.