Minerva: Brende-fravær skaper murring i Frp

BORTE VEKK: Utenriksminister Børge Brende (H) har vært mye på reisefot, og har ikke deltatt på alle møtene i sin fraksjon.
BORTE VEKK: Utenriksminister Børge Brende (H) har vært mye på reisefot, og har ikke deltatt på alle møtene i sin fraksjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Børge Brende (H) har uteblitt fra en rekke møter med regjeringspartiene på Stortinget. Det skaper murring i Fremskrittspartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun én gang i løpet av høstsesjonen har han dukket opp til de såkalte fraksjonsmøtene. Det ble holdt i Utenriksdepartementet og til overmål var Brende forsinket, ifølge nettavisen Minerva.

En kilde i Fremskrittspartiet beskriver overfor Minerva Brende som «utilnærmelig» i utenriksspørsmål og viser blant annet til spørsmålet om sanksjonene mot Russland, som flere i Frps stortingsgruppe er kritiske til.

– Det har vært en særlig travel høst på det utenrikspolitiske området. Derfor har ikke utenriksministeren kunne deltatt på like mange Høyre og Frp-møter som i de tre foregående år, sier politisk rådgiver Bård L. Thorheim til nettavisen.

Møtene i regjeringsfraksjonen varer i inntil én time. Frp er ikke representert i UDs politiske ledelse.