Taust fra Frp-statsråder i ulvestriden

TYST: Per-Willy Trudvang Amundsen (Frp) er en av flere Frp-statsråder som tier stille i ulvesaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TYST: Per-Willy Trudvang Amundsen (Frp) er en av flere Frp-statsråder som tier stille i ulvesaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er stille fra landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) i ulvestriden mellom regjeringen og Stortinget. Også fra justisminister og partikollega Per-Willy Amundsen er det taust.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med Nationen julaften slo Dale fast at Landbruksdepartementets faglige vurdering er en annen enn konklusjonen som lovavdelingen kom til. Siden har han vist til miljøminister Vidar Helgesen (H) for kommentarer.

Også nyutnevnt justisminister Per-Willy Amundsen avstår fra å svare når SVs Heikki Eidsvoll Holmås vil vite om miljøministeren har feiltolket vurderingene fra Justisdepartementets lovavdeling om lisensfelling av ulv.

Frp-statsråden skriver i sitt svar at lovavdelingen opptrer uavhengig og at uttalelser ikke forelegges politisk ledelse.

– På denne bakgrunn finner jeg det prinsipielt ikke riktig å uttale meg om forståelsen av lovavdelingens uttalelse, anfører han.

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad kritiserte Frp i forrige uke for å skygge unna ulvedebatten og «gjemme seg i skjørtene til statsministeren».