Thorbjørn Berntsen med klar ulvebeskjed

Thorbjørn Berntsen var miljøvernminister i perioden 1990-1997. Her er han fotografert under Arbeiderpartiets landsmøte i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Thorbjørn Berntsen var miljøvernminister i perioden 1990-1997. Her er han fotografert under Arbeiderpartiets landsmøte i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges lengstsittende miljøvernminister og æresmedlem i Arbeiderpartiet, Thorbjørn Berntsen, kaller Høyre- og Frp-regjeringens ulveavgjørelse «forbilledlig».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han er lite imponert over at Ap har åpnet for å instruere regjeringen til å si ja til å skyte flere ulver. Berntsen, som var miljøvernminister i perioden 1990-1997, sier til Klassekampen at partiet hans må gjøre mer for å ta vare på ulven.

– Det er mye som har vært på vikende front lenge. De tøyer lovverket så langt det går, sier Berntsen, som mener dette ikke er nytt – ei heller i Ap.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) har begrunnet avslaget på jakt på inntil 32 ulver i ulvesonen med at lovavdelingen i Justisdepartementet mener det vil bryte både med naturmangfoldsloven og Bernkonvensjonen.