Merkel forsvarer flyktningpolitikken i nyttårstale

Angela Merkel snakket blant annet om terrortrusselen mot Tyskland i sin nyttårstale. Foto: Markus Schreiber / Reuters / NTB scanpix.
Angela Merkel snakket blant annet om terrortrusselen mot Tyskland i sin nyttårstale. Foto: Markus Schreiber / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Terrortrusselen mot Tyskland er et av de sentrale temaene i statsminister Angela Merkels nyttårsbudskap til sine landsmenn. Samtidig forsvarer hun flyktningpolitikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I talen, som blir vist på tysk TV lørdag kveld, gjør Merkel det klart at hennes regjering vil ta alle nødvendige skritt for å ivareta sikkerheten i Tyskland.

Samtidig oppfordrer hun tyskerne om å holde fast i «demokratiske verdier». I sterke ordelag forsvarer hun den kontroversielle avgjørelsen i september 2015 om å åpne Tysklands grenser for flyktninger som sto fast i Ungarn. Statsministeren sier at bombingen av Aleppo det siste året har vist «hvor viktig og riktig» det har vært å tilby beskyttelse for dem som flykter fra krigens grusomheter.

Merkel sier at serien av terrorangrep i Tyskland i 2016 – senest med lastebilangrepet mot et julemarked i Berlin – for alvor har satt nasjonen på prøve. Hun lover samtidig at hennes konservative regjering vil fortsette å skjerpe landets sikkerhet neste år, og at de «så fort som mulig vil innføre tiltak på områder hvor politiske endringer eller lovendringer er nødvendige».

Les også:

Merkel nedstemt etter Syria-diskusjon

Merkel vil ha burka- og nikab-forbud

Angrep vekker politisk raseri i Berlin