Tilliten til bergenspolitiet er dalende

Annenhver bergenser sier tiltroen til politiet er blitt svekket det siste året. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Annenhver bergenser sier tiltroen til politiet er blitt svekket det siste året. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvparten av bergenserne har det siste året fått mindre tillit til politiets evne til å etterforske kriminalitet, viser en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere alvorlige varslersaker går på tilliten løs for politiet i vestlandshovedstaden, skriver Bergens Tidende, som har bestilt undersøkelsen fra Respons Analyse.

Den mest kjente av varslersakene gjaldt drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja i 2011. Parallelt med at den nå behandles i rettssystemet, dukket det opp en ny sak der et 52 sider langt notat fra en spaner blant annet beskriver hvordan alvorlige narkotikasaker skal ha blitt nedprioritert i lang tid.

Samtidig er det ikke bare negative nyheter. Politiet i vest fikk langt mer positiv oppmerksomhet da de avslørte et nettverk som hadde utvekslet overgrepsmateriale av barn.

Og det er heller ikke bare negative resultater i tillitsundersøkelsen, mens 49 prosent sier de har fått svekket tiltro til politiet, sier 7 prosent at tilliten er styrket det siste året, mens 39 prosent svarer at den er uendret. 4 prosent av de spurte svarte «vet ikke».

Les også:

Varsler har ikke tillit til politimester

Solberg om varslersaken: – Det har tatt for lang tid

Politimesteren i Bergen synes situasjonen er lei