Nevøen til Berlin-mistenkt pågrepet i Tunisia

TERRORISTEN: Den tunisiske asylsøkeren Anis Amri som kjørte inn i folkemengden på julemarkedet i Berlin, prøvde å verve sin nevø til IS.
TERRORISTEN: Den tunisiske asylsøkeren Anis Amri som kjørte inn i folkemengden på julemarkedet i Berlin, prøvde å verve sin nevø til IS. Foto: Handout / Reuters/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre personer er pågrepet i Tunisia. De tre knyttes til mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet på et julemarked i Berlin mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nevøen til mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet på et julemarked i Berlin, er pågrepet i Tunisia. Han sier onkelen ba ham slutte seg til ekstremistgruppa IS.

Anis Amri, som er mistenkt for å ha kjørt et vogntog inn i et julemarked i Berlin, skal ha bedt nevøen om å sverge troskap til IS.

Det har nevøen sagt i avhør etter at han ble pågrepet i Tunisia fredag, ifølge en uttalelse fra landets innenriksdepartement.

Nevøen har innrømmet at han har vært i kontakt med onkelen, som også skal ha sendt ham penger slik at han skulle kunne reise til Tyskland.

Kilder i den tyske etterretningstjenesten sa tidligere i uka at den mistenkte hadde kontakt med imam Abu Walaa, omtalt som «IS' nummer én i Tyskland», og som i november ble pågrepet av tysk politi.

I tillegg til nevøen ble to andre menn pågrepet i Tunisia samme dag. De tre er mellom 18 og 27 år, og tunisiske myndigheter melder at de skal være medlemmer av et ekstremistisk nettverk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Berlin-mistenkt sverget troskap til IS

Sju tyske blant de drepte

En talsperson for Tysklands føderale politi sier at sju tyskere er blant de drepte i angrepet mot julemarkedet mandag.

De andre drepte er en italiener, en tsjekker, en ukrainer, en israeler og en polsk borger.

Tysk politi opplyser at ingen barn er blant de drepte, men vil foreløpig ikke gå ut med mer informasjon.

Tyske myndigheter sier at tilstanden er livstruende for flere av de 48 personene som ble såret i angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bild: Polsk sjåfør levde under dødskjørsel på julemarked

«Mest sannsynlig» alene

Amri ble skutt og drept i utkanten av Milano natt til fredag.

Tyske myndigheter startet fredag arbeidet med å avdekke hvorvidt Amri hadde noen medsammensvorne i planleggingen eller utførelsen av angrepet han er mistenkt for å stå bak, opplyste den tyske riksadvokaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Julaften sier en italiensk antiterror-tjenestemann at Amri hadde «alle kjennetegnene til en som var på flukt alene» da han ble skutt av politimenn natt til fredag, ifølge CNN.

Ifølge tjenestemannen så det ut til at Amri hadde hatt hastverk da han pakket sakene sine, og han hadde med seg litt over tusen euro i kontanter da han ble stoppet.

Amri skal ha hatt på seg tre bukser utenpå hverandre, og hadde ikke med seg mobiltelefon eller identitetspapirer.

Les også: Samler inn penger til den polske sjåførens familie

Artikkelen er oppdatert