Dobbeltdrapssiktet gutt sier kvinne var tilfeldig offer

Bilde av Tone Ilebekk (48) som ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand. I at nytt avhør torsdag sier den siktede 15-åringen at kvinnen ble et tilfeldig offer. Handout fra politiet. Foto: Politiet / NTB scanpix
Bilde av Tone Ilebekk (48) som ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand. I at nytt avhør torsdag sier den siktede 15-åringen at kvinnen ble et tilfeldig offer. Handout fra politiet. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et nytt avhør med politiet sier 15-åringen som er siktet for dobbeltdrapet i Kristiansand, at drapet på Tone Ilebekk (48) var tilfeldig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

15-åringen satt i et fem timer langt avhør torsdag, skriver politiet i en pressemelding. Avhøret ble gjennomført på et lensmannskontor i Hordaland, der gutten sitter i varetekt. Gutten framsto som samarbeidsvillig og ga en detaljert forklaring til politiet.

– Det fremstår gjennom avhøret i dag at Tone Ilebekk var et tilfeldig offer, sier sjef for Felles kriminalenhet Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt.

Les også: Dobbeltdrapssiktet 15-åring skal avhøres til uken

Tobarnsmoren og barnehageassistenten var på tur med hunden og ble drept da hun prøvde å gripe inn et slagsmål mellom den drepte Jakob Hassan (14) og den siktede 15-åringen. Ilebekk ble bisatt fra Oddernes kirke torsdag. Familien ba pressen om ikke å dekke seremonien.

– Motivet for handlingene var tema i avhøret, men politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på dette ettersom saken fortsatt er under etterforskning, sier Kaddeberg Skaar.

Les også: Dobbeltdrapet: Politiet har mottatt obduksjonsrapport

Den siktede ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll onsdag 7. desember.