Opposisjonen vil ha Listhaug-svar om Storskog

Opposisjonen krever at Sylvi Listhaug (Frp) må redegjøre for asylavtalen mellom Norge og Russland. Listhaug har sagt at hun vil komme med en redegjørelse. Det er skapt tvil om hva avtalen innebærer etter at Russlands ambassade i Norge har nektet for at det finnes en slik avtale. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Opposisjonen krever at Sylvi Listhaug (Frp) må redegjøre for asylavtalen mellom Norge og Russland. Listhaug har sagt at hun vil komme med en redegjørelse. Det er skapt tvil om hva avtalen innebærer etter at Russlands ambassade i Norge har nektet for at det finnes en slik avtale. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonen på Stortinget krever at innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) må forklare seg nærmere for Stortinget om den påståtte asylavtalen mellom Norge og Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2 meldte nylig at Russland benekter at det har vært noen enighet om retur av asylsøkere med multivisum slik Listhaug flere ganger har hevdet både muntlig og skriftlig.

En samlet opposisjon krever nå en muntlig redegjørelse fra statsråden.

– Nå må vi ha en klarhet i hva som egentlig er sagt og gjort, og hvilke avtaler som ligger der, eller som ikke ligger der, sier stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås (Ap) til TV 2.

Det er asylsøkerne som kom over grensen til Storskog som det hovedsakelig dreier seg om.

Listhaug har siden februar hevdet at Norge har en enighet med Russland om å sende tilbake asylsøkere med multivisum. Men den russiske ambassaden benektet dette tidigere i uken overfor TV 2.