Lula siktet for Saab Gripen-korrupsjon

Brasils flyvåpen har bestilt 36 JAS Gripen-fly fra Saab, til en verdi av drøyt 36 milliarder kroner. Avtalen ble sluttforhandlet i september 2015. 
Foto Jonas Ekstrømer / NTB scanpix
Brasils flyvåpen har bestilt 36 JAS Gripen-fly fra Saab, til en verdi av drøyt 36 milliarder kroner. Avtalen ble sluttforhandlet i september 2015. Foto Jonas Ekstrømer / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stockholm (NTB-TT): Brasils tidligere president Luiz Inácio Lula da Silva er siktet for korrupsjon i forbindelse med kjøpet av jagerfly fra svenske Saab.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lulas sønn Luis Cláudio Lula da Silva er også mistenkt for å ha mottatt penger fra lobbyselskapet Marcondes & Mautoni, som ifølge brasiliansk påtalemyndighet jobbet bak kulissene for å sikre Saab den lukrative kontrakten.

Brasils flyvåpen har bestilt 36 kampfly av typen JAS Gripen fra Saab, til en verdi av drøyt 36 milliarder kroner. Avtalen ble sluttforhandlet i september 2015.

Ifølge Reuters dreier mistanken mot Lulas sønn seg om utilbørlig vinning, hvitvasking og kartelldannelse. Lulas advokater nekter for at han har gjort noe ulovlig.

Saab nekter også for å ha gjort noe galt i forbindelse med inngåelse av flykontrakten.

– Vi har en ekstremt streng politikk når det gjelder håndtering av slike avtaler. Vi har tidligere samarbeidet med rettsvesenet i Brasil for å belyse denne avtalen, og vi kommer til å fortsette med å gjøre det, sier selskapets pressesjef Sebastian Carlsson. (©NTB)