Tottenham reddet stumpene

EUROPA: Tottenhams Mesterliga-sesong var alt annet enn storveis, men de berget æren og får spille Europaligaen.
EUROPA: Tottenhams Mesterliga-sesong var alt annet enn storveis, men de berget æren og får spille Europaligaen. Foto: Hannah Mckay / EPA
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mesterligahåpet var på forhånd slukket, men onsdagens 3-1-seier over CSKA Moskva sørget i det minste for at Tottenham spiller i Europa også etter nyttår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

London-klubben hadde ingen sjanse til å nå utslagsrundene i mesterligaen foran onsdagens kamp og måtte konsentrere seg om å sikre plassen i europaligaens cupspill. Den oppgaven løste mannskapet til Mauricio Pochettino – om enn ikke med bravur.

– Vi avsluttet mesterligaspillet bra. Det ligger litt stolthet i å sende fansen hjem glade, sa matchvinner Harry Kane etter kampen.

Argentineren sendte på banen et meget slagkraftig lag til tross for at London-klubben har et meget intensivt kampprogram foran seg. Nå venter tre ligakamper på en halvannen uke.

Kalddusj

Tottenham gikk rett i strupen på gjestene fra Moskva onsdag, men måtte likevel vente på uttellingen. Mål ble det først etter at Alan Dzagojev hadde gitt hjemmepublikummet en real kalddusj ved å sende CSKA Moskva foran med 1-0.

Kort tid etter ledermålet fikk Dele Alli tid og rom på lengste stolpe, og svingte ballen kontrollert bort i lengste hjørne bak CSKA-keeper Igor Akinfejev. Sistnevnte hadde for øvrig spilt 38 strake kamper uten å holde nullen foran onsdagens kamp. Nå er tallet 39.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Måltyven Harry Kane er for alvor i ferd med å finne formen og rett før pause hadde han snudd kampen. Venstreback Danny Rose innlegget og foran mål hadde Kane en enkel jobb med å styre inn 2-1.

3-1 kom 12 minutter før slutt. CSKA-keeper Akinfeev fikk den registrert som et selvmål.

Takket av

Leonid Slutskij takket for øvrig av som trener for CSKA Moskva med onsdagens kamp i London. 48-åringen har ledet den russiske storklubben gjennom sju suksessrike år, men ønsket nå selv avløsing.

Under Slutskijs ledelse har CSKA blant annet tatt tre ligatitler og to russiske cupmesterskap. Sesongens mesterliga endte samtidig i skuffelse.

Monaco og Bayer Leverkusen var begge klare for utslagsrundene allerede foran onsdagens møte i Tyskland. Leverkusen hadde heller ingen mulighet til å fravriste klubben fra fyrstedømmet statusen som gruppevinner.

At Leverkusen vant kampen 3-0 hadde dermed bare akademisk interesse. Vladen Jurtsjenko, Julian Brandt og et selvmål signert fra Morgan De Sanctis sto bak scoringene.