Ingen pågrepet etter dobbeltdrapet i Kristiansand

Etterforskere fra Kripos jobber på åstedet ved Wilds Minne skole i Kristiansand. En kvinne og et barn ble knivstukket mandag ettermiddag, og begge døde senere av skadene.
Etterforskere fra Kripos jobber på åstedet ved Wilds Minne skole i Kristiansand. En kvinne og et barn ble knivstukket mandag ettermiddag, og begge døde senere av skadene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet står fortsatt uten noen pågrepne eller mistenkte etter dobbeltdrapet i Kristiansand. Natt til tirsdag har Kripos, politiet og Sivilforsvaret jobbet ved Wilds Minne skole der en gutt og en kvinne ble knivstukket mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokka 4.27 kunne operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane opplyse at de ikke hadde pågrepet noen personer i saken. Utover det hadde han ingen informasjon å komme med, annet enn at han vil informere dersom noen blir pågrepet. Til Fædrelandsvennen sier han at politiet bruker de metodene de har til rådighet og har kalt inn personer med ulik kompetanse. Et område ved skolen er sperret av.

Så langt vet politiet verken hvor mange gjerningspersoner det er snakk om, om den eller disse kan være farlige for andre, om det er en relasjon til de drepte eller om det er kvinne eller mann.

Politiet søker i området med hund. Ifølge NRK jobber politiet ut fra en teori om at gjerningspersonen eller -personene har forlatt fra landsdelen, og søket gjøres dermed stadig bredere.

Ukjent gutt

Kvinnen er identifisert, men politiet vet fortsatt ikke hvem gutten er.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er all grunn til å tro at en gutt i skolepliktig alder også har hatt noe med kommunen å gjøre, sa ordfører Harald Furre (H) i Kristiansand mandag kveld. Oppvekstsjef Arild Rekve i kommunen sier barneskolene har blitt forberedt på at den drepte gutten kan tilhøre deres skole.

Kvinnen i 40-årene jobbet i en privat barnehage i nærheten. Barnehagens ansatte var samlet mandag kveld og holder stengt tirsdag morgen.

– Dette er bare helt uforståelig. At vi har mistet henne er et stort tap for både voksne og barna, sier styreren i barnehagen til Fædrelandsvennen . Kvinnens pårørende blir tatt hånd om av kommunens kriseteam, sier kilder til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De drepte skal ikke være i familie.

Mer info tirsdag

Natt til tirsdag hadde politiet imidlertid ingen nye opplysninger i saken, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil informere dersom noen blir pågrepet, men vi har ingen andre opplysninger før Terje Skaar er tilbake på jobb tirsdag morgen, sier han til Fædrelandsvennen.

Meldingen om knivstikkingen i skolegården til Wilds Minne skole kom ved 16-tiden mandag. De første meldingene gikk ut på at en kvinne og et barn var knivstukket, og at begge var kjørt til Sørlandet sykehus med alvorlige skader. I 18-tiden fikk politiet bekreftet at de to døde av skadene.

Ingen elever ved skolen var direkte involvert i hendelsen, da den skjedde på slutten av dagen. Elevene på SFO hadde innetid, og de så kun blålys gjennom vinduet, ifølge rektor Anne Marie Mauland Mansoor.