Dylan-original på auksjon i New York

Et Bob Dylan-manuskript fra 1960-tallet skal auksjoneres bort i New York i Helgen. Arkivfoto: NTB scanpix
Et Bob Dylan-manuskript fra 1960-tallet skal auksjoneres bort i New York i Helgen. Arkivfoto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke hver dag man kan kjøpe originalmanuskripter fra en levende nobelprismottaker, men lørdag kan det skje. Da går Bob Dylans «This Wheel's on Fire» under hammeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Låten er en av de mest kjente fra et møte mellom Dylan og canadiske The band i 1967. Den kom også med på albumet «Basement tapes» fra 1975. Auksjonshuset Sotheby's anslår at det maskinskrevne manuskriptet vil gå for mellom 450.000 og 650.000 kroner.

Også et annet musikkhistorisk klenodium antas å havne i omtrent samme prisleie. På lørdagens auksjon i New York, skal også Eric Claptons «Layla» fra 1970 under hammeren. Klassikeren handler om Pattie Harrison, som var gift med George Harrison fra The Beatles da sangen ble skrevet. Senere giftet hun seg med Clapton, et ekteskap som varte i ni år.

Sotheby's skal også selge sju portretter Bob Dylan og Joan Baez tegnet av seg selv og av hverandre i 1963 på motorsykkelturer i området rundt Woodstock. Tegningene antas å bli solgt samlet for mellom 275.000 og 450.000 kroner.