Ikke omtelling av stemmene i Pennsylvania

Etter et initiativ fra partiet De grønne startet omtellingen av stemmer fra presidentvalget i Wisconsin torsdag. Foto: Ben Brewer / Reuters / NTB scanpix
Etter et initiativ fra partiet De grønne startet omtellingen av stemmer fra presidentvalget i Wisconsin torsdag. Foto: Ben Brewer / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AFP): Partiet De grønne i USA dropper kravet om omtelling av valgstemmer i Pennsylvania. Det blir for dyrt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Klagerne er vanlige borgere med ordinære midler. De har ikke råd til å garantere for summen som en omtelling vil koste, heter det i en uttalelse til retten.

De grønnes tidligere presidentkandidat Jill Stein og hennes parti har tatt initiativ til at stemmene skal telles på nytt i de tre delstatene Wisconsin, Michigan og Pennsylvania, der Donald Trump vant en knepen seier over Hillary Clinton.

Kandidater som ønsker omtelling av stemmer i amerikanske presidentvalg, må selv dekke kostnadene. Stein har samlet inn en sum tilsvarende flere titalls millioner kroner for å betale for omtellingen, men det er ikke nok. De dropper derfor kravet i Pennsylvania.

Omtellingen i Wisconsin begynte torsdag, og fredag avviste en domstol i delstaten et forsøk fra Trump-tilhengere på å stanse den. Dommer James Peterson sa det var ingen grunn til at omtellingen ikke skulle kunne fortsette.

Stein planlegger en demonstrasjon mandag utenfor skyskraperen Trump Tower i New York. Hun lover å kjempe med nebb og klør for å få verifisert om det har vært et rettferdig valg. (©NTB)