Kongeparet hyllet beveget Maurstad på festforestilling

Festforestilling på Nationaltheatret for Toralv Maurstad. Fra venstre: Kong Harald, dronning Sonja, Beate Eriksen, Toralv Maurstad og teatersjef Hanne Tømta etter festforestillingen på Nationaltheatret søndag kveld.
Festforestilling på Nationaltheatret for Toralv Maurstad. Fra venstre: Kong Harald, dronning Sonja, Beate Eriksen, Toralv Maurstad og teatersjef Hanne Tømta etter festforestillingen på Nationaltheatret søndag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk teaters grand old man Toralv Maurstad (90) ble hyllet med stående applaus søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongeparet var på plass under festforestillingen på Nationaltheatret i Oslo der en av Norges mest meritterte skuespillere satt midt i salen, omgitt av familie, venner, kolleger og kjentfolk – kort sagt en solid del av Kultur-Norge på ett brett.

Forestillingen og den etterfølgende festen var en gave fra Maurstads skuespillervenner og Nationaltheatret i anledning 90-årsdagens hans. På scenen sto noen av landets fremste scenekunstnere.

Maurstad holdt selv tale til publikum fra scenen der han har spilt mange av sine største roller.

Etter forestillingen var det fest i publikumsfoajeen med taler fra blant andre teatersjef Hanne Tømta.

Jubilanten fylte 90 år torsdag 24. november. I begynnelsen av april i år fikk han slag, men så sent som i forrige uke var han til stede da Nationaltheatret presenterte repertoaret for våren 2017.

Over nyttår skal han stå på scenen igjen i «Overføring». Stykket spilles på Det Norske Teatret, men er et samarbeidsprosjekt med Nationaltheatret. Sammen med seg på scenen har Maurstad fem andre pensjonerte skuespillere. Urpremieren er 18. februar.