Elvenes (H) vil skjerpe regler for barnevernet

Hårek Elvenes ber om tiltak for å hindre en gjentakelse av overgrepssaken som er blitt kjent de siste dagene. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Hårek Elvenes ber om tiltak for å hindre en gjentakelse av overgrepssaken som er blitt kjent de siste dagene. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Etter at en overgrepsdømt mann fikk flytte inn sammen med en ny kjæreste og hennes barn – som han deretter forgrep seg på – vil Hårek Elvenes (H) stille strengere krav til barnevernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesmannen har allerede bedt om gransking av saken, og i Aftenposten tar Elvenes til orde for å skjerpe kravene til uavhengige ekspertuttalelser i lignende saker. I den aktuelle saken har barnevernet støttet seg på kun én psykolog.

– Vi har sett i andre saker at sakkyndige kan komme til forskjellige konklusjoner om diagnose, farlighetsgrad og gjentakelsesfare hos denne type forbrytere. Derfor er det viktig med flere uavhengige og objektive ekspertuttalelser i saker som dette, sier Elvenes.

Han har sendt spørsmål til barne- og familieminister Solveig Horne (Frp) om hvordan hun vil «følge opp at ekspertuttalelser i denne type saker blir kvalitetssikret». Han spør også om hun vil «ta initiativ til krav om flere uavhengige ekspertuttalelser i saker som dette?».

Elvenes, som sitter i justiskomiteen på Stortinget sier det er hjerteskjærende å lese om saken som har blitt kjent de siste dagene.

– Overgriperen hadde en forhistorie som burde fått alarmklokkene til å ringe. Føre var-prinsippet burde vært lagt til grunn, sier han. (©NTB)