Bråten-drapet: Ny pågripelse etter avhør

Politiet: – Siktede knytter seg til hendelsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskningen av drapet på Egil Tostrup Bråten i Oslo i 2002 tok en helt ny vending torsdag kveld. Etter å ha bedt om å bli avhørt på nytt, knyttet den siktede 32-åringen seg til drapet. Samtidig ble ytterligere en mann pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

32-åringen «knytter seg til hendelsen», opplyste Oslo-politiet på en pressekonferanse på politihuset torsdag kveld.

– Det har vært et omfattende og langt avhør som har inneholdt en rekke detaljer. Det har vært tøft og krevende for siktede. Han har gitt uttrykk for sympati med de pårørende og sagt at det har vært vanskelig for ham å bære på dette i 14 år. Han har samtykket til fengsling, sa politiinspektør Grete Lien Metlid på pressekonferansen.

Idet hun var i ferd med å avslutte, fikk Metlid beskjed om at enda en mann er pågrepet og siktet i forbindelse med drapet.

– En 30 år gammel mann er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Han er fra Oslo og ble pågrepet i Oslo torsdag kveld, sier Metlid NTB.

30-åringen blir trolig ikke avhørt før fredag.

Domfelt flere ganger

32-åringens forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han ønsker ikke å utdype hvordan hans klient knytter seg til hendelsen. Han vil heller ikke svare på øvrige spørsmål om det som kom fram på pressekonferansen.

Den siktede 32-åringen befant seg i Oslo da han ble pågrepet. Han bodde ikke i boligen der han ble pågrepet. Han er norsk statsborger med tyrkisk bakgrunn. Mannen er domfelt en rekke ganger for blant annet ran, forsøk på ran, vold, tyveri, narkotika, innbrudd og trusler.

Les også: Mann (32) siktet for 14 år gammelt drap i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

23 år gamle Bråten fra Hedmark ble knivstukket og drept like ved leiligheten sin i Oslo sentrum natt til mandag 18. november 2002. Et vitne har fortalt at han så to menn som kan ha forfulgt Bråten da han var på vei hjem den aktuelle natten.

Politiets hovedteori den gangen var at Bråten ble drept i forbindelse med et ran. Flere vitner skal ha hørt krangling rundt tidspunktet da drapet fant sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ba om avhør

Metlid sier at 32-åringen selv ba om å få komme til nye avhør.

– Avhøret har pågått i mange timer og er nå avsluttet. Han har gitt en helt ny forklaring og knytter seg til hendelsen og saken. Vi går ikke inn på hva han har sagt fordi det pågår etterforskning og fordi vi skal kontrollere opplysningene som har kommet fram, sa hun torsdag kveld.

Hun kunne videre fortelle at de pårørende er varslet om den siste utviklingen i saken.

– Vi har møtt de pårørende og deres bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen på politihuset og redegjort for det som har skjedd, opplyste Metlid.

Bohinen sier til NTB sent torsdag kveld at det har vært en voldsom utvikling i saken.

– Og nå øyner familien et berettiget håp om at saken kan bli oppklart. Det har vært mange år med etterforskning, så familien tør ikke konkludere ennå. De føler fortsatt en viss usikkerhet når det gjelder oppklaring av saken, sier bistandsadvokaten.

32-åringen skulle etter planen fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 14 fredag, men siden han allerede torsdag sa han samtykker til fengsling, er det uklart om han selv vil møte og om det blir fengslingsmøte eller kontorforretning.