Mann (32) siktet for 14 år gammelt drap i Oslo

Se video:
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo-politiet kan ha løst en 14 år gammel drapsgåte. Et tidligere vitne er nå siktet for å ha drept Egil Tostrup Bråten (23) i Oslo i november 2002.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den siktede ble pågrepet på en adresse i Oslo klokka 12 onsdag. Han er siktet for drap eller medvirkning til det, sa politioverbetjent Stein Olav Bredli ved Voldsavsnittet i Oslo onsdag ettermiddag.

Bredli ønsker ikke å gå i detalj om andre sider ved saken nå, eller kommentere hva som førte til pågripelsen. Men 32-åringen har vært inne i saken tidligere og ble avhørt som vitne for tre år siden. Det har også vært snakket om at politiet ville prøve ny teknologi for å trekke ut og analysere DNA i jakten på løsningen av drapsgåten.

Den siktede mannen må ha vært 18 år gammel da drapet ble begått. Han har selv valgt den svært erfarne strafferettsadvokaten Vidar Lind Iversen som forsvarer, og satt i avhør med politiet onsdag kveld.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Jeg kan ikke si noe mer om saken nå, sier Iversen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drept utenfor hybelen

Egil Tostrup Bråten (23) fra Hedmark ble drept med et stikkvåpen utenfor sin bolig i Oslo sentrum natt til mandag 18. november 2002. Gjerningsmannen, eller -mennene, ble aldri tatt.

Nå, 14 år senere, kan Oslo politidistrikt ha fått et gjennombrudd i drapssaken, som aldri har vært henlagt. Politiet har jobbet «i varierende grad» med etterforskningen i årene som er gått, ifølge Bredli.

– Det gjenstår mye etterforskning før vi kan være sikre på noe som helst, sa han.

Bråtens pårørende er orientert om pågripelsen, men ønsker ikke å snakke med pressen. De skal i informasjonsmøte med politiet sammen med bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De stiller seg avventende til den videre etterforskningen og håper det er rett mann som er siktet. De tør ikke være for optimistiske ennå. Det har vært mange år med uvisshet, sier Bohinen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan ha vært rovmord

Bråten ble funnet drept like ved inngangsporten til hybelhuset i Nordahl Bruns gate 22, der han bodde. Et vitne fortalte at han så to menn som kan ha forfulgt Bråten da han var på vei hjem den aktuelle natten.

De to personene ble ikke identifisert, til tross for at politiet senere sikret seg både lyd- og filmopptak av dem. Politiets hovedteori den gangen var at Bråten ble drept i forbindelse med et ran. Flere vitner skal ha hørt krangling rundt tidspunktet da 23-åringen ble drept.

Det er usikkert om den siktede 32-åringen er en av de to. Mannen er norsk statsborger og befant seg i Oslo da han ble pågrepet. Han bodde ikke på adressen, hvor han ble pågrepet.