FN-nødhjelp framme i opprørskontrollert syrisk by

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang denne måneden har det lykkes FN å krysse frontlinjene for å levere nødhjelp til befolkningen i en opprørskontrollert by i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 107.500 personer i byen Rastan og omkringliggende landsbyer i Homs-regionen vest i Syria har i mange måneder vært beleiret av opprørere. Tirsdag mottok de den første nødhjelpsleveransen siden juli, opplyser en FN-talsmann.

Dette markerte også første gang denne måneden at FN har klart å krysse frontlinjene og trygt frakte mat, vann og andre grunnleggende forsyninger til en opprørskontrollert by i Syria.

Det er krevende og komplisert å forhandle seg fram til avtaler for å sikre at FNs personell trygt kan ta seg fram over frontlinjene i Syria. Det var også budskapet fra FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien da han mandag sa til FNs sikkerhetsråd at den humanitære krisen i Syria forverres. Han sa da at det så langt denne måneden ikke har vært mulig for FN å krysse frontlinjene i Syria for å frakte nødhjelp til trengende sivile, til tross for flere FN-resolusjoner der det ble tatt til orde for uhindret tilgang for humanitær hjelp.

Ifølge FN har 13,5 millioner syrere behov for humanitær bistand. FN legger mye av skylden på det syriske regimet og anklager det for å nekte å gi nødvendige sikkerhetstillatelser.