Ferdinand Marcos gravlegges på heltekirkegård

Det har vært demonstrasjoner i Manila etter at høyesterett på Filippinene bestemte at tidligere diktator Ferdinand Marcos skulle gravlegges på en heltekirkegård Foto: Czar Dancel / Reuters / NTB scanpix
Det har vært demonstrasjoner i Manila etter at høyesterett på Filippinene bestemte at tidligere diktator Ferdinand Marcos skulle gravlegges på en heltekirkegård Foto: Czar Dancel / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manila (NTB-AP): Levningene av Filippinenes tidligere diktator Ferdinand Marcos blir fredag gravlagt på en heltekirkegård i Manila til tross for protester fra opposisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den filippinske politisjefen Oscar Albayalde sier myndighetene har tatt en endelig avgjørelse i saken etter at høyesterett sist uke godkjente at den tidligere diktatoren kunne gravlegges på heltekirkegården. Begravelsesplanene ble lagt sammen med Marcos familie, og levningene ble fløyet med helikopter fra hans hjemby Ilocos Norte til den militære kirkegården i Manila.

Bonifacio Ilagan, en venstreorientert aktivist som ble arrestert og torturert under Marcos regime, har protestert mot de hemmelige begravelsesplanene og sier Marcos blir begravd «som en tyv om natten».