Politijurist: – Ikke grunnlag for førerkortbeslag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiadvokat Dag-Fredrik Reymert forsvarer avgjørelsen om ikke å frata en polititjenestemann førerkortet for å ha kjørt med sommerdekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var min vurdering der og da at kjøringen ikke skulle resultere i at sertifikatet ble beslaglagt, sier politiadvokat Dag-Fredrik Reymert ved politiet i Østfold til VG.

Lørdag rykket Østfold-politiet ut med en bil som hadde sommerdekk, til tross for at politiet flere steder i landet hadde advart mot nettopp dette. Ifølge Dagbladet ble i alt sju førerkort ble beslaglagt fra bilister som kjørte med sommerdekk i Oslo og nærliggende kommuner natt til lørdag.

Bakgrunn: Politiet kjørte på sommerdekk

– I dette tilfellet ble jeg forelagt spørsmålet av vår operasjonsleder. Jeg kjente til at politiet i et annet distrikt hadde gått ut med advarsel om beslag av førerkort dersom biler kom på sommerdekk. Jeg tenker at en slik advarsel må være adressert til det distriktet – og det var ikke vårt distrikt, sier politijuristen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) sier polititjenestemannen burde blitt fratatt førerkortet.

– Politiet har heller ikke lov til å bryte loven, de skal håndheve den, sier han til NRK.

Reymert sier det etter hans vurdering ikke var grunnlag for førerkortbeslag.

– Husk at vi stanser store tunge vogntog på Svinesund om vinteren, som nektes å kjøre videre før de er skikkelig skodd. Det er ikke da snakk om førerkortbeslag, sier Reymert.